Hallgatói mobilitás: Neked is szól az Erasmus

Az Erasmus több külföldi utazásnál: nyelvtanulás, személyiségfejlődés és életre szóló kaland – az Európai Unió támogatásával. A Gazdaságtudományi Kar hallgatói számára adott a lehetőség, hogy ismereteiket külföldi partnerintézményekben bővítsék, és a diplomával együtt speciális élettapasztalatra is szert tegyenek.

A filozófus Rotterdami Erasmusról elnevezett program, az Erasmus+ a nemzetközi mobilitás katalizátora. Célja, hogy minél több hallgató tanulmányai egy részét külföldön végezhesse, kulturális tapasztalatot szerezhessen, és fejleszthesse nyelvtudását. A mobilitási rendszer behálózza az egész kontinenst, sőt más földrészek egyetemei is csatlakozhatnak a kezdeményezéshez: fogadhatnak és küldhetnek hallgatókat, oktatókat és adminisztratív munkatársakat.

Az Erasmus program keretében a Gazdaságtudományi Kar hallgatói tanulmányokat folytathatnak, illetve szakmai gyakorlatukat teljesíthetik a kar partnerintézményeiben.

A GTK hallgatóinak az alábbi feltételeket kell teljesíteniük a sikeres pályázat érdekében:

  • a kiutazáskor rendelkezniük kell két lezárt félévvel,
  • a pályázatuknak meg kell felelnie az intézményi elbíráláson,
  • a pályázónak rendelkezni kell a megfelelő nyelvi kompetenciákkal,
  • a külföldi tanulmányok megkezdése előtt tanulmányi szerződést kell kötnie,
  • a külföldi tanulmányoknak illeszkedniük kell a képzési tervbe,
  • a tanulmányi időszak végén a külföldi fogadóintézménynek igazolást kell kiadnia az elvégzett tanulmányi programról és eredményekről,
  • egy képzési ciklusban maximum 12 hónap lehet az összesített mobilitási időtartam.

A tanulmányi időszak kombinálható szakmai gyakorlattal. A szakmai gyakorlatot ebben az esetben ugyanazon fogadó felsőoktatási intézmény felügyeli, ahol a mobilitás alatt a hallgató a tanulmányait végzi. A szakmai gyakorlatnak a külföldi tanulmányok után kell lezajlania.

Az aktuális pályázati kiírások az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda honlapján követhetőek.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Globális üzleti szolgáltatásokat nyújtó magyarországi irodáink Budapesten és Szegeden működnek. A BP különböző üzleti egységeit támogatjuk pénzügy, számvitel, beszerzés, ügyfélszolgálat és egyéb adminisztratív területen. Most neked is lehetőséged nyílik csatlakozni hozzánk gyakornokként!

Események

Rendezvénynaptár *