Dékáni Köszöntő

Dr. Vilmányi MártonTisztelt Látogatónk! Kedves Vendégünk!

Tisztelettel és barátsággal köszöntöm a Gazdaságtudományi Kar honlapján! Karunk a Szegedi Tudományegyetem gazdasági jellegű képzéseinek, kutatás-fejlesztési tevékenységének megvalósítása, koordinálása során nagyban hozzájárul e tradicionálisan nagy hírű, Európában is a legjobbak között jegyzett kutatóegyetem jó híréhez és vonzerejéhez.

A szegedi gazdasági képzés megindítása, 1994 óta a tudományterület oktatása és kutatása nagy fejlődésen ment keresztül. A régió és a hazai gazdasági élet elvárásainak megfelelve színesedett a képzési paletta, és vált az 1999-től önálló karként működő Gazdaságtudományi Kar a hazai gazdasági képzés egyik elismert és a felsőoktatásba jelentkezők között töretlen népszerűségnek örvendő bázisává. Az innovatív újításairól ismert kar szisztematikus minőségfejlesztési tevékenységét a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság, a 2010-2011. évben végzett akkreditációs eljárása során, a 2009-ben Felsőoktatási Minőségi Díjjal elismert Szegedi Tudományegyetemen is kiemelten méltatta.

A szakirányú továbbképzésektől a Ph.D képzésekig terjedő kínálat a mögötte álló oktatói, tudományos teljesítmény, a tudományos műhelyek aktivitása révén garantálja a hallgatók boldogulását. A kar oktatói által jegyzett tudományos munkák több alkalommal érdemelték ki a legjobbaknak járó akadémiai kitüntetéseket, elismeréseket. A tehetségek segítése a kar alapelve, amelynek eredményességét mind a tudományos diákkörökön elért helyezések, mind a társintézmények, a vállalatok megmérettetései visszaigazolják. Nem csoda, hogy a kar hallgatóinak oktatással való elégedettsége intézményi szinten is kiemelkedő, a Szegeden végzett közgazdászok pedig keresett szereplői a gazdaság különböző területeinek.

Kívánom, hogy a Gazdaságtudományi Kar élete iránt érdeklődőként tegyen szert honlapunkon hasznos információkra az oktatás, a kutatás és a hallgatói élet területén!

Dr. Vilmányi Márton
dékán

Események

Rendezvénynaptár *

 • április 27.
  14:00 - 16:00
  Szeretettel várunk minden, a Doktori Iskola iránt érdeklődőt csütörtökön 14 órára a KO Aulába. A tájékoztató témája: - milyen felvételi követelmények vannak? - hogyan épül fel a képzés ( tanórák, kutatás)? - miért hasznos nemzetközi konferenciákra járni, és hogyan támogatja mindezt a Doktori Iskola? - hogyan lehet szakcikkeket írni? - hogyan lehet megszerezni a doktori fokozatot? - hogyan alakul az ösztöndíj (első két évben 140.000 Ft, második két évben 180.000 Ft)? - milyen kiegészítő ösztöndíjak vannak (pl. PADS ösztöndíj programja)?
 • május 3.
  08:00 - 20:00
  A GTK és az ÁJTK hallgatóinak közös sportnapja
 • május 4.
  11:00 - 14:00
  Tantermi előadás: A gyógyszeripari innovációs folyamatok átalakulása Tudományos előadás: Az egyetemi technológia transzfer folyamatok átalakulása a tudásgazdaságban.
 • május 11.
  14:00 - 16:00
 • június 8.
  14:00 - 16:00