Bezár

Entrepreneurship a gyakorlatban

Entrepreneurship in practice

Szakmai beszámoló - 2015. március 3

Szakmai beszámoló - 2015. március 3

2015. március 16.
2 perc

Meghívott előadó: Hajdú Szabolcs (pénzügyi igazgató, Solvo Biotechnológiai Zrt.)

E heti szakmai beszámolónkból kiderül, hogy mi köze Hajdú Szabolcsnak, a szegedi Solvo Biotechnológiai Zrt. pénzügyi igazgatójának Vállalkozástan a gyakorlatban c. kurzusunkhoz. A vállalkozásfejlesztés mesterszakon tanuló hallgatók rendkívül hasznos és gyakorlatias előadást hallgathattak meg Szabolcstól, aki elmesélte, mik azok az előzetes pénzügyi kalkulációk, amelyet mindenképpen érdemes átgondolnia annak, aki vállalkozást szeretne alapítani. Szabolcs gyakorlati technikákat, módszereket mutatott a hallgatóknak, annak érdekében, hogy saját projektjeik esetében is könnyedén elvégezhessenek alapvető pénzügyi számításokat, felmérhessék projektötletük tőkeigényét, lehetséges bevételi forrásaikat, valamint költségeiket.

Az előadás után a csapatoknak 45 percük volt arra, hogy a Szabolcs által átadott elméletet a gyakorlatban is hasznosítsák. Volt csapat, aki a teremben vagy a GTK aulában félrevonulva kezdte el a közös munkát, amelyet a kurzus oktatói és Szabolcs is aktívan támogatottak észrevételeikkel, tanácsaikkal. A közel egy óra után szintén sor került a már megszokott eredmények prezentálására. Az oktatók és Szabolcs mellett a csapatok is reagáltak egymás eredményeire, amely célja minden esetben az építő kritika volt.

Végül e heti beszámolónkban egy olyan csapattal ismerkedhetünk meg, akik két hét után úgy döntöttek pivotálnak, azaz eredeti elképzelésükön változtatnak és egy másik irányból közelítik meg projektötletüket. Ismerkedjünk meg a ComTalk csapatával, akik oktatói platformjuk létrehozásával segítséget kívánnak nyújtani minden olyan típusú kis és középvállalkozásoknak, akiknek fontos humánerőforrásuk folyamatos képzése. Az online felületen lehetőség nyílik arra, hogy oktatóvideók formájában a vállalkozások jelentős időt és költséget megtakarítva biztosítsák munkatársaik készségeinek fejlesztését, legyen szó pl.: nyelvi képzésről vagy egy tűzvédelmi oktatásról. Sok sikert kívánunk ComTalk!

4. Előadás I.

 4. Előadás II.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek