Bezár

Entrepreneurship a gyakorlatban

Szakmai beszámoló - 2015. március 17

Szakmai beszámoló - 2015. március 17

2015. április 02.
2 perc

Meghívott előadó: Dr. Kosztopulosz Andreász (SZTE GTK)

Ismét újabb igazán hasznos előadáson vehettek részt a VF hallgatók, akiknek Dr. Kosztopulosz Andreász tartott előadást pénzügyi témakörben, méghozzá a bootstrap finanszírozási technikáról és eszközeiről.

Aki még nem hallott róla, a bootstrapping olyan finanszírozási technikák összessége, amelynek célja a rendelkezésre álló erőforrások minél hatékonyabb felhasználása és az igények kielégítése anélkül, hogy hosszú távú külső finanszírozási formákat kellene igénybe venni, és ezáltal elköteleznie magát egy adott vállalkozásnak.

Kezdő vállalkozások számára azért is lehet vonzó finanszírozási forma, mivel olcsó és hatékony, valamint olyan új lehetőségeket ragad meg egyszerűen a pénzfolyamatok ügyesebb menedzselése révén, melyek eleve adottak egy vállalkozás számára. Lehetővé teszi, hogy önerőből emeljük magasabb szintre vállalakozásunkat.

Tippeket, ötleteket találhattok a következő linkeken:

Az előadás témájából egyértelműen következett a szokásos 2. felvonás, amikor is most a projektcsapatok saját ötleteikkel kapcsolatban kerestek olyan bootstrapping eszközöket, technikákat, amelyekkel jelentősen csökkenthetik jövőbeli indulási és működési költségeiket. A csapatok a lehetőségek széles tárházát sorakoztatták fel prezentációikban, amelyeket Andreász kimagasló pontokkal értékelt.

A csapatok közül e heti szakmai beszámolónkban egy újabb csapattal ismerkedhettek meg, akik a mostanság nagy népszerűségnek örvendő drónok egy újfajta használatát szeretnék elterjeszteni.

Hallottál már a lasertagről? És ha mindezt a levegőben repülő drónokkal játszhatnád? A drónokra szerelt kamerával és lézerrel mindez egy újfajta szórakozási lehetőséget teremt a fiatatok számára. A csapat a kurzus 4 hetén pivotált és korábbi ötlete helyett választotta a drón alapú elképzelést, azóta azonban új lendülettel dolgoznak, amelynek eredményeiről reményeink szerint még sokat fogunk hallani.

 6. Előadás I.

6. Előadás II.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek