Bezár

Entrepreneurship a gyakorlatban

Szakmai beszámoló - 2015. február 24

Szakmai beszámoló - 2015. február 24

2015. március 10.
2 perc

Meghívott előadó: Csapó Gergely (Rackhost.hu)

Vendégek: Dr. Kiss István (divízióigazgató, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Alapítvány), Balogh Péter (Lavina Foundation)

Mint már arról korábban beszámoltunk a kurzus során a csapatok 5-6 fős csapatokat alkottak, hogy a következő hetekben egy általuk kitalált projektötleten dolgozzanak. A múlt alkalommal megalakuló projekteket a héten továbbgondolták a projektgazdák és egy 8 perces prezentáció keretében kitértek a projektjüket érintő főbb szempontokra, melyek a következők:

  • mi a probléma?
  • milyen megoldást kínálnak az általuk definiált problémára?
  • hogyan képzelik el az üzleti modellt?
  • milyen marketing és értékesítést kívánnak megvalósítani?
  • kik a versenytársaik?

A prezentációk rendkívül színvonalasak voltak mind design-t, mind pedig tartalmukat tekintve, amelyet a „zsűri” több tagja is kihangsúlyozott.

A csapatok előadásai után Csapó Gergely beszélt a hallgatóknak arról, milyen lehetőségeik vannak projektjük továbbfejlesztésére. Olyan - startup berkekben gyakran használt - fogalmakkal ismerkedhettek meg, mint a validálás, a pivot vagy az MVP.

  • Mik az elsődleges funkciók? Hogyan fog kinézni?
  • Kinek van rá szüksége?
  • Miért? Mit használnak most?
  • Hogyan fogsz felhasználókat/ügyfeleket szerezni?

Többek között ezekre a kérdésekre kellett választ adniuk a hallgatóknak a kurzus második felében, amelyet 45 perc után már prezentáltak is. Az előadások során a csapatok kaptak hideget-meleget, hogy megtapasztalják milyen kérdésekkel találhatják szemben magukat pl. egy befektetői tárgyalás során.

Mint ahogy korábban ígértük a csapatokat a következő hetekben egyesével mutatjuk be röviden.

Elsőként ismerkedjetek meg az Imaginat3d csapatával, akik 3D nyomtatás technológiájával egyedi tárgyakat kívánnak létrehozni és legfőbb értékük a személyre szabott szolgáltatásnyújtás. Csapatukban egyelőre főként közgazdászok szerepelnek, de felmerült a csapat bővítése a szükséges szakmai területeken. Reméljük hallunk még felőlük…

3. Előadás I.

3. Előadás II.

3. Előadás III.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek