Bezár

Entrepreneurship a gyakorlatban

Szakmai beszámoló - 2015. február 17

Szakmai beszámoló - 2015. február 17

2015. március 10.
2 perc

Meghívott előadó: Balogh Péter (Lavina Foundation)

„Home office” – mint vállalkozói életforma. Többek között erről is mesélt az eheti alkalommal Balogh Péter az SZTE GTK Vállalkozásfejlesztésen tanuló mesterszakos hallgatóknak.

Péter korábban számos kisebb és nagyobb vállalkozásnál is dolgozott vezető pozícióban, azonban nehezen tudta megteremteni az ideális work-life balance-t, ezért elhatározta, hogy menedzsment és pénzügyi tanácsadó céget alapít, amelyet otthonról is irányíthat. Azóta már tulajdonos egy gépjárművek műszaki vizsgálatával foglalkozó cégben, gazdasági igazgató egy egészségügyi járóbeteg szolgáltatással foglalkozó szervezetnél és két kutatás-fejlesztéssel foglalkozó cégnél is tevékenykedik pénzügyi szakemberként.

„Sikeresnek érzi-e magát?” – szokták kérdezni Tőle, amelyre ő csak annyit válaszol: „Önmagában már azt is sikernek könyvelem el, hogy az érintett vállalkozások mindegyike már több mint 3 éve működik.” Előadónk többször is hangsúlyozta, hogy nagyon fontos számára az önismeret. „Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy ki vagyok én és döntsük el hová pozícionáljuk magunkat!”

Péter mesélt a hallgatóknak az otthoni munkavégzés előnyeiről és hátrányairól, de megosztotta a hallgatókkal személyes tapasztalatait is, amelyre érdemes odafigyelnie annak, aki ezt a típusú munkavégzést választja.

Péter előadása után a hallgatóknak 45 percük volt arra, hogy 5 fős csapatokban definiáljanak egy valós problémát és erre vonatkozóan megfogalmazzanak egy projektötletet. Nagy meglepetésre a hallgatók rendkívül egyedi és valid ötleteket fogalmaztak meg, amelyen a félév során tovább dolgoznak.

A csapatok között volt aki, a 3D nyomtatás, az okosóra, vagy a közösségi oktatás és szabadidő irányába indult el, de akadt olyan csapat is, akik a gyógynövény-felhasználás új módját tűzték ki célul. A teamek feladata a jövő heti alkalomra az, hogy üzleti koncepciót fűzzenek az ötleteik köré, majd mindezt 8 percben prezentálják a meghívott zsűri és hallgatótársaik előtt.

Következő beszámolóinkban egyesével mutatjuk be a projekteket.

 2. Előadás I.

2. Előadás II.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek