Bezár

Entrepreneurship a gyakorlatban

Szakmai beszámoló - 2015. február 10

Szakmai beszámoló - 2015. február 10

2015. március 10.
2 perc

Meghívott előadók: Csapó Gergely (Rackhost), Boros Ákos (TEP)

„Használható gyakorlati tudás” – így lehetne összefoglalni az újonnan elindult Entrepreneurship (Vállalkozástan) a gyakorlatban c. kurzus célját, amely a tavaszi szemeszterben elsőként szerepel az SZTE GTK Vállalkozásfejlesztés mesterszakának kurzusai között.

A kurzus során a hallgatókhoz minden héten meghívott előadók látogatnak el, akik meghatározó szereplői a szegedi és térségi vállalkozói ökoszisztémának. A hallgatóktól elvárt követelmény, hogy reagáljanak az előadásokon elhangzottakra, proaktívan feladatokat oldjanak meg kiscsoportos formában és eredményeiket prezentálják hallgatótársaik előtt.

Első alkalommal Csapó Gergely és Boros Ákos látogatott el a kurzusra, akik leginkább saját startup-jaik mindennapjaival ismertették meg a hallgatókat. Beszéltek arról mit jelent vállalkozónak lenni, milyen kihívásokkal kell szembenéznie annak, aki ezt az életformát választja és megosztották eddigi tapasztalataikat bukásaikról, sikereikről.

Gergő sorozatvállalkozó, az elmúlt években több vállalkozást is sikeresen felépített. Nevéhez fűződik többek között az www.ingatlannet.hu, a www.babamama.hu weboldal, de mindezek mellett a Rackhost (www.rackhost.hu) informatikai cég is. Az előadáson Gergő beszélt a cégek növekedéséről, a felgyorsult technológiai fejlődésről és az ebben rejlő lehetőségekről. Saját vállalkozásain keresztül bemutatta, milyen kihívásokkal teli egy vállalkozás vezetőjének az élete, de megosztotta a hallgatókkal sikereinek a titkát is. Gergővel még számos alkalommal találkozhatnak a kurzus hallgatói a félév során, mivel aktívan részt vesz a hallgatók által megoldott feladatok értékelésében.

Gergő előadása után Boros Ákos, a TEP (www.gettep.com) egyik alapítója tartott izgalmas, élményekkel teli beszámolót eddigi eredményeikről és jövőbeli terveikről. A TEP csapat éppen Las Vegasból tért vissza a CES (Consumer Electronic Show) rendezvényéről, ahol bemutatták az Andoridos bétát. A csapat egyébként tavaly második helyezést étek el a Microsoft Imagine Cup AppCampus versenyén, Seattle-ben. Ákos mesélt a TEP megalakulásáról, startup versenyeken elért eredményeikről, első körös tőkebefektetésükről, valamint a jövőben tervezett fejlesztéseikről, kitűzött céljaikról. Az előadás végén a hallgatók kérdései legfőképp az alkalmazás továbbfejlesztésére és felhasználási lehetőségeire irányultak. Talán az egyik legizgalmasabb kérdés az volt, hogy hogy érték el az első felhasználót?

Gergő és Ákos a SzegedBoost alapítója is. A SzegedBoost egy olyan nonprofit szervezet, amelynek célja a vállalkozásindítás és a kreatív ötletek céges kereteken belül történő megvalósítása. Az elmúlt 2-3 évben számos sikeres rendezvényt szerveztek, ahol kezdetektől segítséget nyújtott az SZTE GTK oktatója Kosztopulosz Andreász is.

1. Előadás I.

1. Előadás III.

1. Előadás II.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek