Bezár

Entrepreneurship a gyakorlatban

Entrepreneurship in practice

Szakmai beszámoló - 2015. április 28

Szakmai beszámoló - 2015. április 28

2015. május 15.
2 perc

Meghívott előadó: Dr. Makra Zsolt (Allince Jura-Hongrie Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.)

Április utolsó hetén Dr. Makra Zsolt, a hazai kockázati tőkepiac egyik meghatározó alakja látogatott el a mesterszakos hallgatókhoz. Zsolt szintén a Szegedi Tudományegyetem vállalkozásfejlesztés szakirányon végzett, jelenleg az Alliance Jura-Hongrie Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési igazgatója. Munkája során számos startup ötlettel és csapattal találkozott, melyek közül jópár befektetést hajtott végre ígéretes induló vállalkozásokba.

Zsolt előadása első részében a kockázati tőkepiac fejlődésével és jelenlegi helyzetével ismertette meg a hallgatókat, valamint bemutatta, hogy mire kell figyelnie egy fiatal, lelkes startup-csapatnak, ha befektetővel tárgyal. Előadásának második részében a jó befektetői prezentáció legfőbb ismérveit mutatta be. Ennek megfelelően Zsolt kitért arra, hogy milyen formai és tartalmi követelményeknek javasolt megfelelni egy befektetői prezentáció során, amelyre számos példát is mutatott a hallgatóknak.

A projektcsapatok feladata – a jövő heti végső prezentáció előtt – a befektetői prezentációk vázlatának elkészítése volt, amely alapján elkészíthetik a május 5-i alkalomra a végleges előadásukat, amelyeket a szakmai zsűri nem csak értékel, hanem kérdéseikkel is megpróbálják megizzasztani a csapatokat.

A végső prezentáció időtartama 7 perc lesz, amely után további 5-10 perc áll rendelkezésre a kérdések megválaszolására. A prezentáció és egyben a kurzus végső célja összefoglalni a kurzuson tanultakat és meggyőzni a zsűrit, hogy érdemes befektetni az ötletbe.

11. Előadás I

11. Előadás II

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek