Bezár

Entrepreneurship a gyakorlatban

Szakmai beszámoló - 2015. április 21

Szakmai beszámoló - 2015. április 21

2015. április 28.
2 perc

Meghívott előadó: Dr. Török Ildikó (Mozaik Education)

Az SZTE GTK Vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgatóinak különleges élményben volt részük, ugyanis a kurzus e heti előadását nem a szokásos helyszínen, hanem a MOZAIK Tréning Centrumban (Szeged, Klauzál tér 1.) tartotta Dr. Török Ildikó, aki a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésének vezetője.

Ildikó elsősorban a külpiacra lépés 3+1 fő kérdéskörét vizsgálta:

  1. Melyik piacra lépjünk ki?
  2. Mikor tegyük ezt meg?
  3. Milyen módon?
    3+1. Milyen volumennel?

Az előadás során a hallgatók megismerték, hogy milyen kulturális különbségekre kell odafigyelni, miért fontos a lokalizáció, illetve milyen előnyöket élveznek és esetleg milyen hátrányokat szenvednek el az első belépők. Az óra színvonalát tovább emelte a kiemelkedő infrastrukturális háttér. A szokásos prezentációktól eltérően Ildikó ún. interaktív táblán mutatta be a témával kapcsolatos tapasztalatait, kihasználva a XXI. századi technológiában rejlő animációs, prezentációs és illusztrációs lehetőségeket. Az interaktív táblán saját fejlesztésű szoftverükkel a mozaBook 4.5-tel ismerkedhettek meg a hallgatók. A szoftverrel sokoldalú illusztrációs, animációs és ötletes prezentációs lehetőségekkel lehet színesíteni a tanórákat.

És hogyan is működik?

A rendhagyó óra második felében természetesen ismét a csapatmunkáé volt a főszerep. Ildikó előadásában elhangzott külpiacra lépés kérdéseit kellett a csapatoknak megválaszolniuk, majd prezentálniuk hallgatótársaik előtt. Ez alkalommal Ildikó kérésére nemcsak ő, hanem a csapatok is pontozták egymást és kérdéseket tettek fel.

A hallgatók rendkívül élvezték a megszokottól eltérő órát, hiszen betekintést nyerhettek egy világszínvonalú szegedi (!!!) vállalkozás kulisszatitkaiba.

A jövő heti alkalomra Dr. Makra Zsolt látogat el hozzánk, aki a hazai kockázati tőkepiac egyik meghatározó alakja.

10. Előadás I.

10. Előadás II

 10. Előadás III

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek