Az Ökonómia Alapítvány a GTK Kiemelkedő Partnere

Az alapítvány elnöke a diplomaosztó ünnepségen vette át a GTK Kiemelkedő Partnere Díjat.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2017-ben alapította a GTK Kiemelkedő Partnere Díjat a kar céljainak megvalósítását, a szegedi gazdasági felsőoktatás fejlődésének előmozdítását támogató partnerei elismerésére különös tekintettel az oktatásra, kutatásra, tehetséggondozásra, a kar polgáraival való kapcsolattartásra, további együttműködésekre. A díjat a kar kari tanácsa első alkalommal az Ökonómia Közhasznú Alapítványnak ítélte.

Az Ökonómia Közhasznú Alapítvány 1992 óta támogatja a szegedi közgazdászképzést. Többek között segíti és támogatja az oktatást, a képességfejlesztést, az ismeretterjesztés feltételeinek megteremtését, tudományos konferenciák szervezését, tudományos diákköri konferenciák szervezését, megvalósítását, ösztöndíj pályázatok és szakmai kiadványok megjelentetését.

A GTK hallgatókat támogató ösztöndíj programjában a 2012-es indulástól kezdve rendszeresen köszönthetjük az Alapítványt az ösztöndíj alapítók között. Támogatásukkal közvetlenül eddig összesen 31 hallgatót támogattak ösztöndíjjal, míg közvetve a kar egész közösségét.

A Gazdaságtudományi Kar közössége az diplomaosztó ünnepségen kifejezte ki köszönetét Sebőkné Dr. Paragi Ilonának és Dr. Schneider Klárának is.

Sebőkné Dr. Paragi Ilona 2007-ig a Magyar Közgazdasági Társaság Csongrád megyei Szervezetének elnökségi tagja, különböző tisztségei kapcsán járult hozzá a kar alapításához. Az Ökonómia Közhasznú Alapítvány alapító tagja, 2017. december 31-ig titkári feladatkörben. Az alapítvány szakszerű működésben, ellenőrzésben, 2012-től az ösztöndíj támogatások odaítélésében jelentős szerepet vállalt. A kar meghívott előadója, záróvizsga bizottságok külső szakértője.

Dr. Schneider Klára a kar címzetes egyetemi docense, a Magyar Közgazdasági Társaság tagja. A kar alapításának egyik segítője, konferenciák, országos közgazdász vándorgyűlések szervezője. Az Ökonómia Közhasznú Alapítvány alapító tagja. A 2012-ben indult kari ösztöndíjprogram szervezője, a kari tehetséggondozás fontos szereplője.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Megrendülten tudatjuk, hogy a Gazdaságtudományi Kar alapító tagja, a Szegedi Tudományegyetem korábbi gazdasági főigazgatója, Dr. Andrássy Adél életének 73. évében, 2018. október 1-jén elhunyt.

Friss hírek
2018. október 05.
2018. szeptember 10.

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 26.
  11:00 - 13:00
  Kölcsönvett képességek – A külföldi tulajdonú vállalatok és az import szerepe a hazai térségek foglalkoztatottságának alakulásában és exportjának diverzifikációjában.
 • november 17. 19:00 - 18. 04:00
 • november 22.
  14:00 - 16:00
 • november 23.
  09:00 - 16:00
 • november 28.
  18:00 - 20:00
  A tájékoztató program során Erasmus+, illetve Campus Mundi részképzésen részt vett GTK-s hallgatók mesélnek magyar nyelven élményeikről, a lehetőségekről és a pályázás menetéről, illetve szolgálnak hasznos tanácsokkal érdeklődő hallgatótársaiknak.