Chambery

Szakmai kirándulás Franciaországban

2017. október 23-án a Gazdaságtudományi Kar hallgatói a franciaországi Chambéry városába utaztak.

A GTK diákjai Révész Balázs tanár úrral indultak útnak, hogy megismerjék a Szegedről 1500 km-re fekvő Chambéry városát és az ottani társegyetemünket, az IUT Business School-t.

A fiatalok több kutatással kötötték egybe az utazásukat. Kíváncsiak voltak arra, hogy a IUT-ben hogyan működik az Erasmus program, milyen tapasztalatokkal rendelkeznek a jelenlegi külföldi hallgatók, és milyen előnyei lehetnek egy kint töltött évnek. Érdekelte továbbá őket, hogy a Proko Travel utazási iroda gondolata, miszerint „Az utazás boldoggá tesz” valóban igaz-e. Erről érdeklődtek a hallgatók a helyi lakosoktól, az IUT diákjaitól és osztották meg saját tapasztalataikat is a témával kapcsolatban.

A diákoknak a kutatás mellett lehetőségük adódott a városnézésre is, meglátogatták a gyönyörű Annecy városát és Lyonban is kirándulhattak. A külföldi hallgatókkal együtt különböző programokon vettek részt, mint például a Mont Blanc sörgyár vendéglátó helyén egy közös este eltöltése vagy egy hajókázás a Chambéry közeli tavon.

Az egyetemi utazás támogatója a Proko Travel utazási iroda volt. Részletesebb bemutatót a november 9-én 18:00 órakor kezdődő Erasmus + tájékoztatón hallhattok a KO aulában, vagy a marketing klub facebook oldalán.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Megrendülten tudatjuk, hogy a Gazdaságtudományi Kar alapító tagja, a Szegedi Tudományegyetem korábbi gazdasági főigazgatója, Dr. Andrássy Adél életének 73. évében, 2018. október 1-jén elhunyt.

Friss hírek
2018. október 05.
2018. szeptember 10.

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 26.
  11:00 - 13:00
  Kölcsönvett képességek – A külföldi tulajdonú vállalatok és az import szerepe a hazai térségek foglalkoztatottságának alakulásában és exportjának diverzifikációjában.
 • november 17. 19:00 - 18. 04:00
 • november 22.
  14:00 - 16:00
 • november 23.
  09:00 - 16:00
 • november 28.
  18:00 - 20:00
  A tájékoztató program során Erasmus+, illetve Campus Mundi részképzésen részt vett GTK-s hallgatók mesélnek magyar nyelven élményeikről, a lehetőségekről és a pályázás menetéről, illetve szolgálnak hasznos tanácsokkal érdeklődő hallgatótársaiknak.