uzleti_szimulacios_versenyek

Üzleti szimulációs versenyek – egész napos kihívás

Kaszab Tamás élménybeszámolója a Corporaise és a Diák Menedzsment Bajnokságról – 2017. március 24.

Az előző félévben elért országos sikert követően (NN InsuRace országos 7. helyezett) ebben a félévben is szerettük volna megmérettetni magunkat az üzleti szimulációs versenyeken. Ezért egyszerre két versenyre is beneveztünk, ami még nagyobb izgalmakat hozott számunkra. A Corporaise online üzleti szimulációs versenyen kétnaponta kellett döntést hoznunk - itt gond nélkül jutottunk a középdöntőbe. A Diák Menedzsment Bajnokságban rögösebb úton, de szintén a középdöntőbe jutottunk. A helyzetünket nehezítette, hogy a Diák Menedzsment Bajnokság szegedi fordulójának után azonnal indult a Corporaise online középdöntője. Így 2017. március 24. egész napos odafigyelést jelentett, ahol különféle stratégiai döntéseket kellett meghoznunk a piacelsőség érdekében. A Corporaise online középdöntőjéből az abszolút piacelső jutott a pesti döntőbe. Megtettünk mindent, amit csak tudtunk, de sajnos itt már nem sikerült a döntőbe jutni, és 3. helyezettként végeztünk.


Ezt követően nagy lázban égve vártunk a Diák Menedzsment Bajnokság középdöntőjét, ahol a döntéshozatal szintén online történt. A 10 piacvezető juthatott be a Pesten rendezett döntőbe. Ez a középdöntő számunkra nagyon jól indult, és az utolsó percekig úgy tűnt, hogy be is kerülhetünk a döntőbe - de balszerencsénkre egy hajszálonmúlott a továbbjutásunk egy tapasztalt pesti vetélytársunk javára. Országos 11. helyezettként végeztünk.


Visszatekintve az eredményünkre, büszke vagyok a csapatomra, hiszen az országos 11. helyezés is nagyon szépnek mondható a sok-sok tapasztalt közgazdász hallgató ellen. Számunkra bíztató, hogy az előző félévi sikerünk után újra be tudtuk bizonyítani, hogy van helyünk az országos üzleti szimulációs versenyeken, és a következő félévben is nagy esélyekkel indulhatunk a további sikerekért.


A csapat tagjai:

Kádár Krisztina

Fű Rita

Kaszab Tamás

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Globális üzleti szolgáltatásokat nyújtó magyarországi irodáink Budapesten és Szegeden működnek. A BP különböző üzleti egységeit támogatjuk pénzügy, számvitel, beszerzés, ügyfélszolgálat és egyéb adminisztratív területen. Most neked is lehetőséged nyílik csatlakozni hozzánk gyakornokként!

Események

Rendezvénynaptár *