Adatok képekben – Poszter készítő verseny

Az International Statistical Literacy Project Statisztikai Poszter készítő Verseny eredményhirdetése a GTK-n

2017. május 3-án délután lezárult a Statisztikai Poszter készítő Verseny magyarországi fordulója. A Gazdaságtudományi Kar dísztermében az első három helyezett középiskolás csapat és felkészítő tanáraik hallgatták meg a szakmai zsűri részletes értékelését. Laczka Éva, a Magyar Statisztikai Társaság elnöke, Kocsis-Nagy Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal szegedi főosztályának főosztályvezetője és Vilmányi Márton, a Gazdaságtudományi Kar dékánja egyaránt a statisztikai műveltség fontosságát hangsúlyozta. Szerencsére a statisztika már nem csupán a felsőoktatás egyik szakterülete, hanem a középiskolai – leginkább a gazdasági szakképző intézményekben zajló – oktatásban is szerepet kap.

A verseny 2017-es tematikája a történelem és a statisztika közös metszetét jelentette, a csapatoknak jelentős történelmi eseményeket kellett statisztikai adatokkal bemutatniuk. Az első három helyezett pályamunkái kiemelkedő szakmai hozzáértéssel és kreativitással készültek, a legjobb plakátot készítő csapat pedig felkészült a nemzetközi megmérettetésre, a marokkói világversenyre.

A magyarországi fordulóban induló csapatok közül harmadik helyezést ért el a kecskeméti SZC Iskola Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium csapata, Hadfi Nóra és Fogl Karolina. Felkészítő tanáruk Kutasi Gyöngyvér. A szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnázium két csapata végzett az első két helyen, mindkét csapatot Beharóczkiné Varga Andrea készítette fel. Második helyezést ért el Rácz-Fodor Anna és Béres Adrienn, az első helyet pedig Veszelinov Ivona és Katona Laura pályamunkája érdemelte ki.

Gratulálunk a győzteseknek, és köszönjük tanáraik munkáját!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Globális üzleti szolgáltatásokat nyújtó magyarországi irodáink Budapesten és Szegeden működnek. A BP különböző üzleti egységeit támogatjuk pénzügy, számvitel, beszerzés, ügyfélszolgálat és egyéb adminisztratív területen. Most neked is lehetőséged nyílik csatlakozni hozzánk gyakornokként!

Események

Rendezvénynaptár *