Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Június

Megújult az SZTE GTK Tudományos Diákköre

gtk59

Információk a kari TDK-ról.

2014. június 27.

Az SZTE GTK kiemelt figyelmet fordít a tehetségek gondozására, így a Tudományos Diákkörben részt vevő hallgatók számára is igyekszik minél több lehetőséget kínálni. Ennek eredményeként az elmúlt években az SZTE GTK országosan is kiemelkedő TDK-eredményekkel rendelkezik, és rendre ott van az ország első négy legjobb intézményei között, többször a legjobb vidéki egyetemként. A tudományos diákkör keretében végzett kutatás legnagyobb sikere abban is mérhető, hogy a hallgatóink egy tanulási folyamat mentén pallérozódtak, újfajta gondolkodásmódot sajátítottak el, rengeteg új ismeretre tettek szert, és a feldolgozott témájuk szakértőjévé váltak. Ezen szakértelem – az elmúlt 10 év tapasztalatai szerint – olyan szakmai alapot teremt a TDK-mozgalomban részt vevő hallgatóink számára, amely igen sok esetben egész további szakmai karrierjüket is befolyásolja. Annak érdekében, hogy az újabb kihívásokhoz alkalmazkodjunk, és a TDK-mozgalom továbbra is népszerű maradjon, mindenképpen újításra volt szükség.

Ezt az átalakulást a Nemzeti Tehetség Program NTP-TDK-13-016 sz. projektje is támogatta, így ebben a félévben számos változás történt:

- Az SZTE GTK TDK oldala teljesen új arculatot kapott, és átláthatóbb lett a tartalom. A honlap az alábbi linken érhető el: www.eco.u-szeged.hu/tdk


- A saját tapasztalatok átadása, kortársak véleménye is meghatározó, így a TDK honlapon korábban TDK-zott hallgatók számolnak be arról, hogy miért kezdtek el tudományos kutatással foglalkozni, milyen hasznot jelentett ez számukra, és milyen kétségeik voltak az egész tudományos munka során.


- Kialakítottunk egy olyan online felületet, amely lehetővé teszi a dolgozatok online beadását és elektronikus bírálatát.


- A sikeres TDK-zó hallgatók további tudományos pályájának segítése érdekében elindult a TDK-Műhelytanulmányok sorozat. E Műhelytanulmányban az OTDK-n helyezést elért hallgatók jelentethetik meg tudományos dolgozatuk tanulmánnyá átszerkesztett verzióját. A minél szélesebb kör elérése érdekében a Műhelytanulmány online formában érhető el.


- A TDK-folyamatba kutatási fórum is beépült, mely a dolgozat leadása előtt egy hónappal biztosítja a lehetőséget a hallgatók számára, hogy beszámoljanak kutatásuk állásáról egy független bizottság számára.


- Elkészült a TDK-val kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések c. leporelló.


Bízunk benne, hogy ezek a lépések elősegítik azt, hogy minél többen kezdjenek bele tudományos kutatásba, akár egyedül, akár másokkal összefogva!

emet_logo_szinesemmilogontp_72_rgbofi_logo_alap_fekvo