Bezár

Hírarchívum

SZTE-s díjazottak a Magyar Nemzeti Bank ötletpályázatán

SZTE-s díjazottak a Magyar Nemzeti Bank ötletpályázatán

2018. június 18.
2 perc

A Magyar Nemzeti Bank másodszor hirdette meg „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” című egyetemi ötletpályázatát. A felsőoktatási intézmények közötti versenyben a szegedi egyetemről Köteles Dávid, Kuruczleki Éva és Rácz Tamás csapata győzedelmeskedett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tavalyi sikereket követően idén is színvonalas, a fiatal generációk újszerű, kreatív szemléletét tükröző pályamunkákkal zárult a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és több hazai vezető felsőoktatási intézmény közös hallgatói ötletpályázata. A jegybank az immár másodszor meghirdetett pályázat legjobb javaslatait beépíti a pénzügyi kultúra és tudatosság erősítését célzó fejlesztései közé is.


A „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” címmel kiírt pályázatra az egyetemi hallgatóknak olyan átgondolt, piackutatáson alapuló, kreatív és megvalósítható javaslatokat kellett kidolgozniuk, melyek széleskörűen és költséghatékonyan támogatják a fogyasztók pénzügyi tudatosságának fejlesztését. Az előzetesen megadott pályázati témák közül idén a legtöbben a pénzügyileg sérülékeny csoportok elérésére és a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Kalkulátor népszerűsítésére dolgoztak ki javaslatot, de a kamatkockázat kezelésével kapcsolatosan is születtek izgalmas megközelítésű és szakmailag jól alátámasztott ötletek.


Az idei pályázatokat jól végig gondolt kommunikációs tervek és a változó médiahasználati szokásokat tükröző módszerek jellemezték. Számos diák például az online közösségi felületeken népszerű video bloggerek (vloggerek) és véleményvezérek (influencer marketing) közreműködésével látta a leghatékonyabbnak a pénzügyileg sérülékeny fiatal korosztály elérését.


Idén a szakmai bíráló bizottság a helyszíni döntőkön az egyes egyetemek 5 legjobb pályaműve közül választotta ki és részesítette pénzjutalomban – egyetemenként – az első három helyezettet. Emellett a legjobb pályázatokat készítő hallgatók a Magyar Nemzeti Bankban tartott sajtónyilvános eseményen is bemutathatták javaslatukat.


A Szegedi Tudományegyetem részséről Köteles Dávid, Kuruczleki Éva és Rácz Tamás javaslata nyerte el leginkább a zsűri tetszését.


Forrás: MNB

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek