Bezár

Hírarchívum

Pályázz! Egymillió forint ösztöndíj az SZTE hallgatóinak

Pályázz! Egymillió forint ösztöndíj az SZTE hallgatóinak

2015. január 07.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idén is meghirdeti ösztöndíjpályázatát, mellyel az SZTE 10 legkiválóbb hallgatóját kívánja támogatni. A pályázatokat 2015. február 12-én 12 óráig várják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

14 éve működik a Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány, melynek célja, hogy ösztöndíjjal támogassa a kiemelkedő tanulmányi és tudományos eredményekkel rendelkező egyetemi hallgatókat. Az SZTE Szegedi Tehetségpont részeként működő Sófi Ösztöndíj további fontos feladatának tekinti a fiatal tehetségek teljesítményének erkölcsi elismerését, és jövőbeni életpályájuk nyomon követését, elősegítését.

Az alapítvány ösztöndíjaira a Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója pályázhat, aki BSc/BA, MSc/MA vagy osztatlan képzési formában, nappali tagozaton, állami vagy költségtérítéses rendszerben tanul, és félévi tanulmányi átlaga 4,00 feletti a maga mögött hagyott szemeszterekben. A pályázat benyújtásának feltétele még, hogy előzetesen regisztrálni kell itt: SZTEhetség honlapon.

A pályázatokat az alapítvány kuratóriuma bírálja el, és a legjobb 5 jelöltnek ítéli oda a személyenkénti 200000 forintos ösztöndíjakat. További 5 pályázó 50-50 ezer forint különdíjban részesül.


A pályázatok benyújtási határideje: 2015. február 12. (csütörtök) 12 óra.


A részletes pályázati felhívás és további információ: itt.

Egyébként a pályázat feltételeit teljesíteni képes hallgatóknak már elsőévesként is érdemes jelentkezniük, mert ez később pluszpontokat jelent. Minden pályázó automatikusan a Sófi Tehetséggondozó Kör és az SZTE Szegedi Tehetségpont hallgatói közösség tagjává válik, s ezáltal jogosult lesz az alapítvány által nyújtott szolgáltatásokra: ingyenes jogi tanácsadás, kedvező banki és pénzügyi szolgáltatások, interdiszciplináris programokban való részvétel.

a Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány eddig 14 millió forint tanulmányi ösztöndíjjal jutalmazta a szegedi egyetem legjobbjait. A Sófi Alapítvány egyedülálló tevékenységével és komplex értékelési rendszerével elérte, hogy ösztöndíja a legnagyobb hallgatói elismerésnek számít a magyar felsőoktatásban.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek