Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. November

Szegedi Tudományegyetem Sófi Alapítvány ösztöndíjasai 2014

Sofi Alapítvány ösztöndíjasai 2014-ban

A Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítványa 14 millió forint ösztöndíjjal ismerte el az egyetem legkiválóbb hallgatóinak teljesítményét.

2014. november 28.

A Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítványa 14 millió forint ösztöndíjjal ismerte el az egyetem legkiválóbb hallgatóinak teljesítményét. Az ösztöndíjak értékét növeli, hogy 2008-ban az Oktatási és Kulturális Miniszter a repüléstudomány és rakétatechnika világhírű magyar tudósáról elnevezett Kármán Tódor díjjal ismerte el a Sófi Alapítvány munkáját, amely a társadalmi felelősségvállalás területén adható legrangosabb állami kitüntetés. A fiatal szegedi tehetségeket támogató tevékenységéért Sófi József 2007-ben megkapta a Szegedi Tudományegyetemért Mecénás díjat, 2011-ben az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Mecénás díját, majd 2012-ben a Szegedért Alapítvány társadalmi-állampolgári díját.

A 2013-2014-es tanévben kiírt, magas követelményeket tartalmazó 2 pályázati felhívásra 91 hallgató nyújtotta be pályázatát. Az alapítvány kuratóriuma a pályázatok értékelése után az egyetem tizenegy hallgatójának kiemelkedő tudományos és tanulmányi eredményeit ismerte el ösztöndíjakkal. A díjakat a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar diplomaosztó ünnepségén, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban az alapítvány Díszvendége, Vásáry Tamás, Kossuth-díjas Karmester és Zongoraművész, Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Rektora, az alapítványt támogató cégek és a kuratórium vezetői adták át 2014. július 6-án.


További információk