GTK jubileumi logó - 20 éves a kar

Rajzold újra – hallgatók tervezték meg a GTK jubileumi logóját

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2019-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, a nappali tagozatos szegedi közgazdászképzés indulásának 25. évfordulóját.

A jubileumi év alkalmából a GTK Rajzold újra címmel logótervező pályázatot hirdetett. A pályázati kiírásra 11 terv érkezett. Az előzetes bírálat során a zsűri Molnár Daniella és Zuti Bence pályázatát találta a legjobbnak, és a két pályázót arra kérte, együttműködve folytassák a logó tervezését – így született meg a GTK épületét, az épület színeit és dinamikáját idéző jubileumi logó.

A terv itt megtekinthető:

GTK jubileumi logó

 

Molnár Daniella
2016-ban kezdtem el tanulmányaimat a GTK Kereskedelem és marketing szakán, az első évben pedig ezzel párhuzamosan hétvégente Budapestre jártam egy egy éves tervezőgrafika képzésre. A művészetek, a dizájn és a kreatív megoldások pont ugyanúgy vonzottak, mint a közgazdaságtan. A kettő keresztmetszetét, és „magamat” a marketingben találtam meg. Amikor ide kerültem Szegedre, szerencsém volt, mert a legjobb barátnőm is a GTK-ra jött tovább tanulni, így nem voltam egyedül. Ma már azt is tudom, hogy egyedül sem lettem volna elveszve, hiszen annyi új barátot és kapcsolatot szereztem/szereztünk az elmúlt 2,5 évben a karon. Idén, harmadév elején lehetőséget kaptam egy kreatív ügynökségtől, hogy náluk dolgozhassak, és a GTK-n szerzett tudásomat kamatoztathassam. Hálás vagyok a karnak és az oktatóknak, hogy ilyen nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlat-orientált kurzusok előtérbe helyezésére, ezáltal egyre több hallgató – köztük én is – lehetőséget kap arra, hogy már az alapszak befejezése előtt a szakmájában elhelyezkedve dolgozhasson. Külön örülök annak a megtiszteltetésnek, hogy Bencével közös pályázati munkánk elnyerte a zsűri tetszését, hiszen teljes szívünk-lelkünk beletettük.
Zuti Bence

Zuti Bence vagyok, 2009-ben lettem az SZTE-GTK hallgatója. Alapszakos tanulmányaimat gazdákodási és menedzsment, mesterszakos tanulmányaimat regionális és környezeti gazdaságtan szakon végeztem. 2015 óta a Szegedi Tudományegyetem Közgazdaságtani Doktori Iskola hallgatója vagyok, ahol kutatási témám a digitalizáció, illetve annak hatása a társadalomra és gazdaságra. Egy éve kezdtem kiemelten érdeklődni a design, tervezőgrafika és branding területei iránt. Amikor találkoztam a Rajzold újra a GTK-t pályázati kiírásával, azonnal eldöntöttem, hogy elindulok a pályázatommal. Nekem a GTK versenyképes tudást, életreszóló barátságokat és élményeket adott, így az volt a célom, hogy a dupla jubileum alkalmából értéket tudjak teremteni a Karon egy ilyen kreatív területen is, és végtelenül boldog vagyok, hogy ez sikerült.

A hallgatók által tervezett logókkal 2019-ben több felületen találkozhatunk – részletek hamarosan.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Jól beszélsz németül? Szeretnél egy német diplomát is a szegedi diplomáddal párhuzamosan?
Szeretnéd a németnyelvű képzést rugalmasan, az aktuális tanulmányaid mellé beilleszteni? Szeretnél ösztöndíjjal, térítésmentesen tanulni?
Akkor iratkozz be a Hageni Távegyetem októberben induló félévére és tanulj kettősdiploma-programban, rugalmasan, távoktatásban, német nyelven!