Diplomaosztó 2018

Gratulálunk a frissen avatott közgazdászoknak!

2018. január 19-én, pénteken 97 új közgazdásszal gyarapodott a hazai gazdasági szakemberek közössége.

Gazdálkodási és menedzsment szakon 46-an (29-en magyar nyelvű képzésben és 15-en angol nyelvű képzésben), kereskedelem és marketing szakon 22-en, pénzügy és számvitel szakon 27-en vehették át oklevelüket a GTK oklevélátadó ünnepségén a Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.

Az angol és magyar ünnepségen Szabó Gábor professzor úr, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntötte a hallgatókat és a családtagjaikat. Az ünnepi műsor meglepetése a GTK munkatársaiból (Ambrus Bettina, a Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézet munkatársa, Balog Enikő, a Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete tanársegéde és Kiss Gábor Dávid a Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete adjunktusa) álló együttes koncertje volt.

Dr. Kovács Péter dékán ünnepi beszédében kiemelte: „A Gazdaságtudományi Karon 24 évvel ezelőtt indult útjára a nappali tagozatos közgazdászképzés, 2013-ban pedig nemzetközi hallgatók előtt is megnyílt a lehetőség, hogy karunk falai között angol nyelven tanulhassanak. Az angol nyelvű képzés összesen hét hallgatóval indult, mára pedig 30 ország 170 hallgatója tanul nemzetközi képzéseinken. A kari diplomaosztó ünnepségen immár harmadik alkalommal köszönthetünk végzős nemzetközi hallgatókat. A GTK egy aktív közösség, ahogy hallgatóink fogalmaznak, életérzés, hiszen az itt töltött idő alatt barátságokat, baráti, élettársi, szakmai kapcsolatokat építettek. Mitől különleges a GTK? Attól, hogy itt egy eszközkészletet kaptak, amivel ha megfelelően tudnak élni, bárhová eljuthatnak - de ezért tenni is kell. Egy ukrán közmondás szerint ugyanis ingyen sajt csak az egérfogóban van.”

A GTK dékánja külön köszönetet mondott a hallgatók támogatóinak: „szülők, nagyszülők, rokonok, barátok, barátnők, a GTK oktató és nem oktató kollégái, partnereink, közép és általános iskolai tanáraik ma örömmel konstatálhatják, hogy ez a befektetés megtérült. Az, hogy a jövőben ez milyen profitot termel Önöknek, az önökön múlik.”

A diplomaosztón készült képeket az SZTE Alma Mater honlapján (www.sztealmamater.hu) lehet majd elérni. A honlapon történő regisztráció és belépés után, a "GTK Diplomaosztó 2018. január" elnevezésű zárt csoportba kell jelentkezni, ahol elérhetőek lesznek az ünnepségen készült fotók.

Gratulálunk a frissen végzett hallgatóknak, és sok sikert kívánunk!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

A Gazdaságtudományi Kar Diplomaosztó Ünnepségére
2019. január 17-én (csütörtökön) az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében
(Szeged, Ady tér 10.) kerül sor.

Friss hírek
2018. december 11.
2018. november 26.
2018. november 13.

Események