Erasmus kalandra fel!

Erasmus mobilitási tájékoztató est GTK-s hallgatók számára.

2018. november 28-án Erasmus estet tartottunk a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán, ahol az érdeklődők előadásokat hallhattak több különböző partnerintézménynél eltöltött hallgatói mobilitási tapasztalatainkról, így élményszerű beszámolókat hallhattak Nápolyról Török Emesétől, Gurgeonról Lipták Lillától, Paviáról Tabajdi Gabriellától, Le Havre-ről Papp Kristóftól, Turkuról Németh Mandulától, Tamperéről Czékus Patríciától és Heidelbergről Czékus Bencétől. Azonban az egyes városok és életérzések bemutatását megelőzte a „szükséges rossz”, a papírmunka bemutatása, melyről Farkas Bianka tájékoztatta a jelenlévőket. Az érdeklődő hallgatóság egyetértett velünk abban, hogy egy ilyen összefoglaló, a benyújtandó dokumentumokkal kapcsolatos előadás nagyban megkönnyíti a kiutazni vágyók dolgát, és szerencsére senki nem rémült el a kiöltendő papírok láttán, sőt, látva, hogy nem lehetetlen mindez, talán még inkább kedvet kaptak az Erasmus mobilitáshoz.

Ezt követték a világ különböző részeiről tartott előadásaink. Mindannyiunknak 10 perc állt rendelkezésre, hogy fél év, esetleg 10 hónap élményeit összefoglaljuk. A feladat majdnem lehetetlennek bizonyult, hiszen mindannyian órákat tudnánk beszélni élményeinkről, emlékeinkről, mindezt több száz kép illusztrálása mellett. Tehát a kihívást számunkra nem az jelentette, hogy mesélni kell az Erasmus mobilitásunkról, hanem hogy mindezt tömören, röviden, 10 percben összefoglalva. Mindannyian felelevenítettük legszebb pillanatainkat, melyekre sokáig örömmel fogunk visszagondolni. Persze kihagyhatatlan információ volt az anyagiak kérdése, így pár mondat erejéig beleemeltük mondandónkba, hogy ugyan vannak drágább és olcsóbb országok, mindenhol ki lehet jönni az ösztöndíjból, és még utazásra is futja. Ezt leszámítva azonban mindannyian szívesen nosztalgiáztunk és osztottuk meg személyes élményeinket a hallgatósággal.

Jóleső érzés volt, hogy rendkívül sokan voltak kíváncsiak ránk, és természetesen a prezentációnk tartalmára, így jó hangulatban és lelkesedéssel meséltünk. Öröm volt látni, hogy ilyen sokan érdeklődnek és szeretnének a nyomdokainkba lépni és Erasmusszal a GTK valamely partnerintézményébe elutazni. Számunkra úgy tűnt, a jelenlévő hallgatók érdeklődve figyeltek és jól érezték magukat. Csak remélni tudjuk, hogy a jövőben is részt vehetünk hasonló rendezvényen, mely ilyen jó hangulatban telik, mert mindannyian szívesen és boldogan osztottuk meg tapasztalatainkat.

Tabajdi Gabriella

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Jól beszélsz németül? Szeretnél egy német diplomát is a szegedi diplomáddal párhuzamosan?
Szeretnéd a németnyelvű képzést rugalmasan, az aktuális tanulmányaid mellé beilleszteni? Szeretnél ösztöndíjjal, térítésmentesen tanulni?
Akkor iratkozz be a Hageni Távegyetem októberben induló félévére és tanulj kettősdiploma-programban, rugalmasan, távoktatásban, német nyelven!