Csoma Róbert PhD védése

Csoma Róbert sikeresen védte meg 2018. december 6-án Az uniós fejlesztési támogatások abszorpciójának néhány jellegzetessége címú doktori disszertációját. A Bíráló Bizottság javasolta Csoma Róbert részére a PhD fokozat odaítélését. Témavezető: Prof. Dr. Voszka Éva

Az Európai Unió jelenlegi közös költségvetésében a vissza nem térítendő beruházási támogatások jellemző formái a fejlesztési célú beavatkozásnak. A hazai és nemzetközi szakirodalom jelentős része tényként kezeli, hogy az uniós támogatások hasznosulásának értékelése a közgazdasági elemzés keretein belül, a szokásosan használt fogalmi bázison kielégítően elvégezhető. Ezek az értékelések azonban néhány olyan tényezőt nem vesznek figyelembe, amelyek a támogatási programok sikere helyett azok kudarcát is eredményezhetik.

A PhD dolgozat alapját jelentő kutatás azoknak az elméleti irányzatokat és gyakorlati tapasztalatokat mutatja be, amelyek az EU által finanszírozott beruházási támogatások hatásmechanizmusainak megértéséhez hozzásegítenek. A disszertáció arra tesz kísérletet, hogy a hagyományos közgazdasági megközelítés részletes taglalása mellett számításba vegye a hatásmechanizmusokat befolyásoló egyéb tényezőket is és teljesebb képet nyújtson a beruházási támogatások hatásairól.

Az értekezés és annak tézisei itt elérhetőek: https://doktori.hu/index.php?menuid=193&lang=HU&vid=19343

Események

Rendezvénynaptár *