Challenges and Innovations in Statistics Education

ProCivicStat Nemzetközi Statisztikai Konferencia a GTK-n

2017-ben Szegeden rendezik a ProCivicStat nemzetközi konferenciáját. Az Európai Unió Erasmus + programja keretében hat egyetem stratégiai partnerségében valósul meg a program, ezúttal a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar szervezésében.

A szeptember 7. és 9. között, a Tanulmányi és Információs Központban zajló konferenciát Prof. Dr. Karsai Krisztina, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Prof. Joachim Engel, a ProCivicStat szakmai vezetője és az IASE (International Association for Statistics Education) megválasztott elnöke nyitotta meg. Mindketten hangsúlyozták: a statisztikai adatok értelmezésének oktatása olyan felelősség, amelyet a felső- és a közoktatásnak egyaránt fel kell vállalnia.

A konferenciát Jim Ridgway, a Durham University emeritus professzorárnak plenáris előadása nyitotta meg. A konferencia célja egyrészt a ProCivicStat együttműködés keretében zajló fejlesztések és azok eredményeinek bemutatása, másrészt a résztvevők statisztikaoktatáshoz kötődő tapasztalatcseréje, gondolatainak, problémáinak, gyakorlati megoldásainak bemutatása, megismerése volt. Az előadásokat online közvetítés segítségével is lehetett követni.

A konferencián a következő témakörökben hallhattunk előadásokat, workshopokat:

  • Valós adatok használata a tantermekben
  • IT és statisztika: szoftverek, adatbázisok használata
  • Vizualizáció: problémák, trendek, megoldások
  • Társadalmi és gazdasági jelenségek vizsgálata a tantermekben statisztikusok és nem statisztikusok számára
  • A kritikus gondolkodás és érvelés fejlesztése, a statisztika helytelen használatának felismerése
  • Innovatív oktatási és tanulási módszerek

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóság felvételt hirdet értékpapír-forgalmazási referens munkakör határozott idejű kormányzati szolgálati jogviszony keretében történő betöltésére

Események

Rendezvénynaptár *