Kotosz Balázs habilitációs előadásai

2017.10.09-én 11 órai kezdettel Kotosz Balázs tartotta meg habilitációs előadásait.

Az előadások címe: Politikai üzleti ciklusok valamint Módszertani dilemmák az egyetemek helyi gazdasági hatásainak vizsgálata során.

A tantárgyi előadás, a politika gazdaságra gyakorolt hatásának általános bemutatása után a politikai üzleti ciklusok megfigyelt adatait mutatta be. A ciklusok magyarázatára szolgáló elméletek ismertetése az opportunista viselkedés modelljeire és a pártszimpátián alapuló döntéshozatal modelljeire terjedt ki.

A tudományos előadásban először az egyetem és funkcióinak definíciója, lehatárolása került ismertetésre, kitérve a méréssel kapcsolatos problémákon belül az oktatás, kutatás, tudáshasznosítás, proaktív gazdaságfejlesztés szerepére, valamint olyan speciális kérdésekre, mint az egyetemi klinikák, színházak, stadionok esete. A gazdasági hatások csoportosítása és összehasonlíthatósága, az azzal kapcsolatos tudományos hiányosságok ismertetése után egy új csoportosítás is bemutatásra került. A területi lehatárolás kérdése után a mérési módszerek és a becslésekhez szükséges adatok ismertetése és esettanulmányok zárták az előadást.

A sikeresen megtartott „Politikai üzleti ciklusok” című tantárgyi előadás, és „Módszertani dilemmák az egyetemek helyi gazdasági hatásainak vizsgálata során” című tudományos előadás alapján a Bíráló Bizottság javasolta Dr. Kotosz Balázs főiskolai docens részére a "habilitált doktor" cím odaítélését.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Megrendülten tudatjuk, hogy a Gazdaságtudományi Kar alapító tagja, a Szegedi Tudományegyetem korábbi gazdasági főigazgatója, Dr. Andrássy Adél életének 73. évében, 2018. október 1-jén elhunyt.

Friss hírek
2018. október 05.
2018. szeptember 10.

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 26.
  11:00 - 13:00
  Kölcsönvett képességek – A külföldi tulajdonú vállalatok és az import szerepe a hazai térségek foglalkoztatottságának alakulásában és exportjának diverzifikációjában.
 • november 17. 19:00 - 18. 04:00
 • november 22.
  14:00 - 16:00
 • november 23.
  09:00 - 16:00
 • november 28.
  18:00 - 20:00
  A tájékoztató program során Erasmus+, illetve Campus Mundi részképzésen részt vett GTK-s hallgatók mesélnek magyar nyelven élményeikről, a lehetőségekről és a pályázás menetéről, illetve szolgálnak hasznos tanácsokkal érdeklődő hallgatótársaiknak.