Könyvbemutatók a pénzügyi kultúra témakörében

Hallgatók és szakértők kötetei

Az SZTE Tehetségpont tehetséggondozó könyvsorozatának részeként egy újabb kötet született a Tehetségpont támogatott hallgatóinak és a feldolgozott téma szakértőinek írásaiból. A Pénzügyi kultúra és pénzügyi tudatosság címen, a Pro Talentis Universitatis Alapítvány gondozásában megjelent kötetet Hergár Eszter, az MNB Kommunikációs és pénzügyi ismeretterjesztésért felelős igazgatója, továbbá Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára mutatja be.

A rendezvényen a Kovács Levente és Terták Elemér szerzőpáros által jegyzett, angol nyelvű, Financial Literacy című kötetet Dr Kovács Péter, az SZTE GTK dékánhelyettese ismerteti.

Felkért hozzászóló: Járai Zsigmond, az MNB volt elnöke, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagja.

A könyvbemutató időpontja: 2017. március 23. (csütörtök) 13 óra

A könyvbemutató helye: SZTE Klebelsberg Könyvtár, AudMin terem (földszint)
(6722 Szeged, Ady tér 10.)

További információ a rendezvény Facebook-oldalán érhető el.

Események

Rendezvénynaptár *

 • április 27.
  14:00 - 16:00
  Szeretettel várunk minden, a Doktori Iskola iránt érdeklődőt csütörtökön 14 órára a KO Aulába. A tájékoztató témája: - milyen felvételi követelmények vannak? - hogyan épül fel a képzés ( tanórák, kutatás)? - miért hasznos nemzetközi konferenciákra járni, és hogyan támogatja mindezt a Doktori Iskola? - hogyan lehet szakcikkeket írni? - hogyan lehet megszerezni a doktori fokozatot? - hogyan alakul az ösztöndíj (első két évben 140.000 Ft, második két évben 180.000 Ft)? - milyen kiegészítő ösztöndíjak vannak (pl. PADS ösztöndíj programja)?
 • május 3.
  08:00 - 20:00
  A GTK és az ÁJTK hallgatóinak közös sportnapja
 • május 4.
  11:00 - 14:00
  Tantermi előadás: A gyógyszeripari innovációs folyamatok átalakulása Tudományos előadás: Az egyetemi technológia transzfer folyamatok átalakulása a tudásgazdaságban.
 • május 11.
  14:00 - 16:00
 • június 8.
  14:00 - 16:00