europeancafe

Kerekasztal-beszélgetés az orosz befolyásolási kísérletekről

Európát és Magyarországot érintő kérdéseket vitattak meg 2017. március 2-án a GTK Aulájában.

Az Euro-Atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány az Erste Stiftung Alapítvány és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával elindított rendezvénysorozategyik állomásának a GTK Aulája adott otthont. Az eseményt Inotai Edit, a CEID munkatársa moderálta. A beszélgetés vendégei Deák András, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa, a CEID szakértője és Dezső András, az Index újságírója voltak.


A kerekasztal-beszélgetés a közép-kelet-európai régióban fellelhető orosz jelenlét és befolyásolási kísérletek jelenségét elemezte. Magyar nézőpontból szemlélték és mutatták be az integráció mindennapjait érintő kihívásokat, mindezt egy aktív, a hallgatóságot bevonó beszélgetés keretében. Az este során nagy hangsúlyt kapott Oroszország önállósága és szerepe, hiszen nagy befolyással bír Európai térségeire. Ez az erős befolyásoló szerep ad okot Magyarországnak és Közép-Európának az aggodalomra – fogalmazott az MTA főmunkatársa és az Index újságírója, és erre vonatkozott a legtöbb nézői kérdés is.


Köszönjük a hallgatóság aktív részvételét!

Események

Rendezvénynaptár *

 • április 27.
  14:00 - 16:00
  Szeretettel várunk minden, a Doktori Iskola iránt érdeklődőt csütörtökön 14 órára a KO Aulába. A tájékoztató témája: - milyen felvételi követelmények vannak? - hogyan épül fel a képzés ( tanórák, kutatás)? - miért hasznos nemzetközi konferenciákra járni, és hogyan támogatja mindezt a Doktori Iskola? - hogyan lehet szakcikkeket írni? - hogyan lehet megszerezni a doktori fokozatot? - hogyan alakul az ösztöndíj (első két évben 140.000 Ft, második két évben 180.000 Ft)? - milyen kiegészítő ösztöndíjak vannak (pl. PADS ösztöndíj programja)?
 • május 3.
  08:00 - 20:00
  A GTK és az ÁJTK hallgatóinak közös sportnapja
 • május 4.
  11:00 - 14:00
  Tantermi előadás: A gyógyszeripari innovációs folyamatok átalakulása Tudományos előadás: Az egyetemi technológia transzfer folyamatok átalakulása a tudásgazdaságban.
 • május 11.
  14:00 - 16:00
 • június 8.
  14:00 - 16:00