phd_tajekoztato

PhD felvételi tájékoztató

Április 24-én az Aulában Dr. Kiss Gábor Dávid tartott tájékoztatót a doktori képzésről.

Az érdeklődők megtudhatták, hogy az ösztöndíjas képzés keretén belül az első két évben a havi ösztöndíj összege 140 000 Ft adómentesen, a harmadik évben pedig 180 000 Ft. Továbbikiegészítő ösztöndíj, havi 200 000 Ft szerezhető a Pallasz Athéné program keretében nem csak állami ösztöndíjasoknak. A képzés pozitívuma, hogy a munkaidő kötetlen, továbbá a doktorandusz hallgatók saját irodában kutathatnakvagy az épület PhD szobájában, vagy valamelyik intézet irodájában. A tapasztalatszerzést támogatja a kar, így évente 1-2 konferencia látogatását tudja finanszírozni Európán belül.

 

A doktori iskola hallgatói félévente 6 alkalommal vesznek részt tömbösített órákon pénteken és szombaton, a félévek végén kutatói fórumon kell beszámolniuk, a második év végén pedig egy komplex vizsgát tesznek.

A komplex vizsgára bocsátás feltétele a doktori képzés „képzési és kutatási szakaszában” (első négy félév) legalább 90 kredit megszerzése. A vizsga két fő részből áll, egyrészt az elméleti felkészültséget mérik fel, ahol két tantárgyból/témakörből kell vizsgát tenni. Másrészt a tudományos előrehaladásról kell számot adni, ahol előadás formájában ad számot a hallgató a szakirodalmi ismereteiről, beszámol kutatási eredményeiről, ismerteti a doktori képzés második szakaszára vonatkozó kutatási tervét, illetve a disszertáció elkészítésének és az eredmények publikálásának ütemezését.

 

Minden doktorandusznak legalább egy témavezetője van a tanulmányai során, aki ismeri az adott kutatási területet.Lehetőségvan a közös publikációk elkészítésére, emellett a témavezető minden félévben, illetve a komplex vizsgán is értékeli a hallgató előreheledását.

 

De hogyan is lehet jelentkezni?

A 2017. évi felvételi jelentkezés határideje: 2017. május 15.

 

A Közgazdaságtani Doktori Iskolába történő felvétel feltétele a mesterszintű, vagy azzal egyenértékű végzettség és legalább egy középfokú „C” típusú, államilag elismert nyelvvizsga.

 

A jelentkezés során képzési programot és kutatási témakiírást kell választani:

  • A Doktori Iskolában két képzési program, a „Gazdaságpolitika” és a „Gazdálkodástudományi” programok közül lehet választani. Minderről bővebben a „Doktori képzés” menüpont alatt tájékozódhat.
  • Az aktuális kutatási témakiírásokról az Országos Doktori Tanács honlapján lehet tájékozódni, az „aktuális témakiírások” linken. A jelentkezést megelőzően célszerű a választott témakiíróval konzultálni, hogy tudja-e vállalni a témavezetést. Ezt a jelentkezés mellékleteként beadott ajánlásban is célszerű rögzíteni.

A Doktori Iskolába jelentkezők felvételi elbeszélgetésen vesznek részt. A felvételi elbeszélgetés a jelölt érdeklődésének, kutatási aspirációjának, közgazdaságtani szakmai intelligenciájának felmérésére szolgál.

A felvételi elbeszélgetés időpontja: 2017 júniusában

 

A jelentkezésről további információk az ALÁBBI linken találhatók!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Globális üzleti szolgáltatásokat nyújtó magyarországi irodáink Budapesten és Szegeden működnek. A BP különböző üzleti egységeit támogatjuk pénzügy, számvitel, beszerzés, ügyfélszolgálat és egyéb adminisztratív területen. Most neked is lehetőséged nyílik csatlakozni hozzánk gyakornokként!

Események

Rendezvénynaptár *