Lendület kutatócsoport

Lendület kutatócsoportot alapít Lengyel Balázs

Lengyel Balázs az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontban alapíthat Lendület „Agglomeráció és Társadalmi Kapcsolathálózatok” Kutatócsoportot.

Lengyel Balázs 2004-ben végzett a szegedi GTK-n, jelenleg a Massachusetts Institute of Technology (MIT) vendégkutatója, az MTA KRTK Közgazdaság-tudományi Intézet munkatársa. A GTK-n óraadó, a szegedi Közgazdaságtani Doktori Iskola témavezetője.

Az „Agglomeráció és társadalmi kapcsolathálózatok” kutatására létrejövő kutatócsoportban két szegedi kutató, Elekes Zoltán és Juhász Sándor is részt vesz. Fő kérdésük, hogyan befolyásolják a városi előnyök kialakulását a kapcsolathálózatok szerkezeti jellemzői és a hálózatokkal megragadható interakciók. A kutatásban kommunikációs adatok segítségével tárják fel a városok iparágai közötti tanulás mintázatát, régiók gazdasági növekedését magyarázzák a munkatársi kapcsolathálózatok szerkezetével, illetve a technológiai fejlődés földrajzi koncentrálódását vizsgálják feltalálók hálózatainak elemzésével.

További információ: http://mta.hu/mta_hirei/a-csaladok-folytonos-kuzdelme-volt-a-magyar-tortenelem-22-ujabb-lendulet-kutatocsoportot-alapit-az-mta-107710

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóság felvételt hirdet értékpapír-forgalmazási referens munkakör határozott idejű kormányzati szolgálati jogviszony keretében történő betöltésére

Események

Rendezvénynaptár *