pepe_habilitacio

A statisztika ápol és eltakar

2017. január 12-én Dr. Kovács Péter habilitációs előadásait hallhatták Szegeden az érdeklődők.

A Gazdaságtudományi Kar általános dékánhelyettesének tantárgyi előadása a „Statisztika: Ápol és eltakar” címet viselte, amely során a hallgatóság megismerhette azokat a torzító tényezőket, tipikus problémákat és mérési hibákat, amelyek negatív szempontból árnyalhatják az eredményeket egy felmérés során. A média sokszor megtévesztő kommunikációjára is felhívta Kovács Péter a figyelmet, ezért is érdemes körültekintően, olykor fenntartásokkal kezelni a beérkező információkat.

 

A tudományos előadás során a pénzügyi kultúra mérési modelljeiről, fejlesztési lehetőségeiről prezentált a Statisztikai és Demográfiai Tanszék vezetője. Nemzetközi és hazai felmérések eredményein keresztül bizonyította a téma aktualitását. A legnagyobb hazai vizsgálatot, mintegy 14 ezer középiskolás, illetve vállalkozások vezetőinek megkérdezésével az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület végzi több partnerével, köztük az SZTE GTK-val karöltve. Kovács Péter a kutatócsoport tagjaként mutatta be az eredményeket és szolgált információkkal a további fejlesztési, oktatási lehetőségekkel kapcsolatban.

 

A Bíráló Bizottság mindkét előadás esetében 100%-os minősítéssel javasolta Dr. Kovács Péter részére a „habilitált doktor" cím odaítélését.

 

Ezúton is gratulálunk!

Események

Rendezvénynaptár *

 • április 27.
  14:00 - 16:00
  Szeretettel várunk minden, a Doktori Iskola iránt érdeklődőt csütörtökön 14 órára a KO Aulába. A tájékoztató témája: - milyen felvételi követelmények vannak? - hogyan épül fel a képzés ( tanórák, kutatás)? - miért hasznos nemzetközi konferenciákra járni, és hogyan támogatja mindezt a Doktori Iskola? - hogyan lehet szakcikkeket írni? - hogyan lehet megszerezni a doktori fokozatot? - hogyan alakul az ösztöndíj (első két évben 140.000 Ft, második két évben 180.000 Ft)? - milyen kiegészítő ösztöndíjak vannak (pl. PADS ösztöndíj programja)?
 • május 3.
  08:00 - 20:00
  A GTK és az ÁJTK hallgatóinak közös sportnapja
 • május 4.
  11:00 - 14:00
  Tantermi előadás: A gyógyszeripari innovációs folyamatok átalakulása Tudományos előadás: Az egyetemi technológia transzfer folyamatok átalakulása a tudásgazdaságban.
 • május 11.
  14:00 - 16:00
 • június 8.
  14:00 - 16:00