Diplomaosztó 2017

Kétnyelvű diplomaosztó a Gazdaságtudományi Karon

2017. január 20-án az előírt feltételek szabályszerű teljesítése után 73 jelölt diplomájának átadására került sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

A GTK történetében először kétnyelvű, magyar és angol nyelvű diplomaosztót szervezett, hiszen a jelöltek közül hárman az angol nyelvű Business Adminsitration and Management képzés sikeres teljesítése után kapták kézhez oklevelüket.

Vilmányi Márton beszédében hangsúlyozta: „Tegyék nap mint nap a dolguk! Akár továbbfejlesztve önmaguk, akár vállalatok, vállalkozások, intézmények életét vezetve, szervezve. Az Önök dolga, hogy értsék az emberi viselkedés gazdasági, szervezeti következményét, és úgy vezessék mások boldogulását, hogy gazdaságilag fenntarthatóvá formálják azt.”

A dékán a következő útravalóval engedte útjára a frissen avatott közgazdászokat: „Szakmánkban nem attól kiváló valaki, mert mindent tud, hanem mert tudja, hogy mit tud, és belátja, minden másban nála jobbakra kell számítania. Nem attól lesznek jó vezetők, mert képesek arrogánsan döntéseket hozni, hanem mert képesek másokkal együtt elképzelni a jövőt, és képesek ezért olyan úton járni, amiért mások lelkesen követik Önöket.”

Ezúton is gratulálunk minden végzett szegedi közgazdásznak!

Az oklevelek átvételéről készült fotókat az Alma Mater oldalán lehet a későbbiekben megtekinteni.

Események

Rendezvénynaptár *

 • április 27.
  14:00 - 16:00
  Szeretettel várunk minden, a Doktori Iskola iránt érdeklődőt csütörtökön 14 órára a KO Aulába. A tájékoztató témája: - milyen felvételi követelmények vannak? - hogyan épül fel a képzés ( tanórák, kutatás)? - miért hasznos nemzetközi konferenciákra járni, és hogyan támogatja mindezt a Doktori Iskola? - hogyan lehet szakcikkeket írni? - hogyan lehet megszerezni a doktori fokozatot? - hogyan alakul az ösztöndíj (első két évben 140.000 Ft, második két évben 180.000 Ft)? - milyen kiegészítő ösztöndíjak vannak (pl. PADS ösztöndíj programja)?
 • május 3.
  08:00 - 20:00
  A GTK és az ÁJTK hallgatóinak közös sportnapja
 • május 4.
  11:00 - 14:00
  Tantermi előadás: A gyógyszeripari innovációs folyamatok átalakulása Tudományos előadás: Az egyetemi technológia transzfer folyamatok átalakulása a tudásgazdaságban.
 • május 11.
  14:00 - 16:00
 • június 8.
  14:00 - 16:00