mkt_podium_2017

Hogyan szerezzek állást egy multinál?

Az MKT Pódium szemeszternyitó előadásán Fritzné Szénási Katalin, a Recruitment Solutions alapítója vezette be az érdeklődőket az állásinterjúk rejtelmeibe.

A „multik” továbbra is vonzó munkahelynek számítanak, nem csupán a közgazdászok számára. Friss gazdasági végzettséggel sokan szeretnék karrierjüket multinacionális vállalatnál, például SSC-ben megkezdeni. Az MKT szervezésében megvalósuló program 2017. február 21-én elsősorban nekik tartogatott hasznos tanácsokat.


Fritzné Szénási Katalin gyakorló HR-esként, és több évnyi, multiknál szerzett tapasztalat birtokában az önéletrajzok tipikus hibáira hívta fel a hallgatóság figyelmét. Ezt követően az állásinterjúra való felkészülésről osztott meg praktikákat: fontos a megfelelő öltözködés, a pontosság, a helyes kommunikáció, és az, hogy előzetesen informálódjunk a cégről, ahová interjúra megyünk. Néhány szellemes példán keresztül szemléltette Kata, hogy milyen hibákba ne essünk az interjú alkalmával, amikor pozitív első benyomásra törekszünk a potenciális jövőbeli munkahelyünkön.

 

Egy szerencsés hallgató előzetes kiválasztás és egyeztetés után, a helyszínen élhette át az állásinterjút, ahol angol nyelven próbálhatta ki magát. Bokor Anna, tréner a hallgatóval gyakorolt tipikus interjúkérdéseket.

 

A program folytatásaként az előadók minden érdeklődőt szeretettel várnak a Recruitment Solutions soron következő programjára 2017. február 27-én.

Az angol nyelvű SSC MeetUp a Sony-val programról további információ ITT található!

Események

Rendezvénynaptár *

 • április 27.
  14:00 - 16:00
  Szeretettel várunk minden, a Doktori Iskola iránt érdeklődőt csütörtökön 14 órára a KO Aulába. A tájékoztató témája: - milyen felvételi követelmények vannak? - hogyan épül fel a képzés ( tanórák, kutatás)? - miért hasznos nemzetközi konferenciákra járni, és hogyan támogatja mindezt a Doktori Iskola? - hogyan lehet szakcikkeket írni? - hogyan lehet megszerezni a doktori fokozatot? - hogyan alakul az ösztöndíj (első két évben 140.000 Ft, második két évben 180.000 Ft)? - milyen kiegészítő ösztöndíjak vannak (pl. PADS ösztöndíj programja)?
 • május 3.
  08:00 - 20:00
  A GTK és az ÁJTK hallgatóinak közös sportnapja
 • május 4.
  11:00 - 14:00
  Tantermi előadás: A gyógyszeripari innovációs folyamatok átalakulása Tudományos előadás: Az egyetemi technológia transzfer folyamatok átalakulása a tudásgazdaságban.
 • május 11.
  14:00 - 16:00
 • június 8.
  14:00 - 16:00