tavaszi_allasborze_borito

XXII. SZTE Tavaszi Állásbörze

Rekordszámú, közel 70 kiállító várta a friss diplomásokat gyakornoki- és álláslehetőségekkel.

A XXII. SZTE Tavaszi Állásbörzét Martinek Tamás, az SZTE közkapcsolati rektorhelyettese nyitotta meg, aki elmondta, hogy az állásbörze sikeréhez az egyetem azzal járul hozzá, hogy a munkaerőpiacon eladható szakembereket képez. Ehhez nélkülözhetetlen a folyamatos kapcsolattartás a munkaadókkal, az üzleti és ipari szféra szereplőivel.

A megnyitón adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat. Görög Márta, az SZTE alumni ügyekért felelős rektori megbízottjától megtudhattuk, hogy a díjat minden évben azon cég kapja, amely kimagasló létszámban foglalkoztat SZTE-n végzett hallgatókat, és emellett szoros ipari, tudományos vagy oktatási kapcsolatokat ápol az intézménnyel. A díjazott egy évig jogosult az „SZTE Alma Mater-díj 2017” elnevezés használatára, és teljes jogú tagja lesz az SZTE Alma Mater tanácsadó testületének. Az SZTE Alma Mater díjat idén a Monguz Információtechnológiai Kft. kapta.

 

A nap folyamán többek között a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft., a Bonafarm Csoport, a BP Global Business Services Europe, ExxonMobil Üzletsegítő Központ Magyarország Kft., valamint a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. kínált pozíciókat kifejezetten GTK-soknak!

 

Annak érdekében, hogy a végzett hallgatók eredményeket tudjanak elérni a munkaerőpiacra lépve, kísérőprogramok, előadások színesítették a napot. Az előadások kitértek arra, hogy egy állásinterjún mit várnak el a munkáltatók, hogyan kell magunkat eladni. A rendezvény kísérőprogramjai között idén is volt sminktanácsadással egybekötött CV-fotózás és pályatervezést segítő grafológiai tanácsadás. Akik pedig nem állást keresni érkeztek a börzére, azok is megtalálhatták a nekik szóló ajánlatokat, hiszen az SZTE Mesterképzések standjánál minden információt megkaptak a lehetőségeikről. Mindemellett a GTK-val doubledegree programot ápoló FernUniversität in Hagen budapesti központja is képviseltette magát a rendezvényen, ahol részletesen is megtudhatták az érdeklődők, hogy hogyan szerezhető német diploma akár magyar egyetem vagy munka mellett is.