tavaszi_allasborze_borito

XXII. SZTE Tavaszi Állásbörze

Rekordszámú, közel 70 kiállító várta a friss diplomásokat gyakornoki- és álláslehetőségekkel.

A XXII. SZTE Tavaszi Állásbörzét Martinek Tamás, az SZTE közkapcsolati rektorhelyettese nyitotta meg, aki elmondta, hogy az állásbörze sikeréhez az egyetem azzal járul hozzá, hogy a munkaerőpiacon eladható szakembereket képez. Ehhez nélkülözhetetlen a folyamatos kapcsolattartás a munkaadókkal, az üzleti és ipari szféra szereplőivel.

A megnyitón adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat. Görög Márta, az SZTE alumni ügyekért felelős rektori megbízottjától megtudhattuk, hogy a díjat minden évben azon cég kapja, amely kimagasló létszámban foglalkoztat SZTE-n végzett hallgatókat, és emellett szoros ipari, tudományos vagy oktatási kapcsolatokat ápol az intézménnyel. A díjazott egy évig jogosult az „SZTE Alma Mater-díj 2017” elnevezés használatára, és teljes jogú tagja lesz az SZTE Alma Mater tanácsadó testületének. Az SZTE Alma Mater díjat idén a Monguz Információtechnológiai Kft. kapta.

 

A nap folyamán többek között a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft., a Bonafarm Csoport, a BP Global Business Services Europe, ExxonMobil Üzletsegítő Központ Magyarország Kft., valamint a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. kínált pozíciókat kifejezetten GTK-soknak!

 

Annak érdekében, hogy a végzett hallgatók eredményeket tudjanak elérni a munkaerőpiacra lépve, kísérőprogramok, előadások színesítették a napot. Az előadások kitértek arra, hogy egy állásinterjún mit várnak el a munkáltatók, hogyan kell magunkat eladni. A rendezvény kísérőprogramjai között idén is volt sminktanácsadással egybekötött CV-fotózás és pályatervezést segítő grafológiai tanácsadás. Akik pedig nem állást keresni érkeztek a börzére, azok is megtalálhatták a nekik szóló ajánlatokat, hiszen az SZTE Mesterképzések standjánál minden információt megkaptak a lehetőségeikről. Mindemellett a GTK-val doubledegree programot ápoló FernUniversität in Hagen budapesti központja is képviseltette magát a rendezvényen, ahol részletesen is megtudhatták az érdeklődők, hogy hogyan szerezhető német diploma akár magyar egyetem vagy munka mellett is.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Az International Statistical Literacy Project Statisztikai Poszter készítő Verseny eredményhirdetése a GTK-n

Események

Rendezvénynaptár *