nn_verseny

Országos döntőben a GTK csapata

Az NN Biztosító és az Ecosim versenyén, az NN InsuRace 2016-on indult a GTK háromfős csapata.

Több mint 120 csapat jelentkezett arra az üzleti szimulációs versenyre, amelyet az NN Biztosító és az EcoSim szervezett diákok és frissen végzett közgazdászok részére. Az innovatív, a valós körülményeket a lehető leghűbben visszaadó versenyen a résztvevőknek egy biztosító vezetőjeként kellett helytállniuk, több szempontnak is megfelelve a társaság irányítása során.

 

Egy regionális selejtező után az online selejtezőn is túljutva, bekerült a Kádár Krisztina, Kosztin Attila és Kaszab Tamás által képviselt csapat a budapesti döntőbe, ahonnan országos 7. helyezettként tért haza.

 

A csapat beszámolt a verseny részleteiről, izgalmairól:

 

„Nagyon izgalmas volt minden pillanata a versenynek, mivel az üzleti szimulációs játéknak a célja is az volt, hogy minden egyes döntés előtt egy új szituációba kerülünk, ahol a változó piaci igényeket és az egyre színesebb döntési stratégiákat használó versenytársakat figyelembe véve kellett a legeredményesebb csapatként kikerülni.

 

A regionális és online selejtező akadályait könnyedén tudtuk venni, viszont a döntőben a sok-sok tapasztalt ellenfél ellen már sokkalta élesebb verseny alakult ki. A döntőben, Budapesten a szimulációs feladaton kívül egy prezentációt is elő kellett adni egy éppen aktuális probléma megoldásáról szólt (Mi a „Biztosítói szakma megítélésének pozitív irányba pozicionálása a saját korosztályunkban” címűt választottuk), ami zsűri tetszését maradéktalanul elnyerte.

 

A szervezés számomra kiváló volt, teljesen átszellemülve tudtuk a mi kis „vállalatunkat” menedzselni és persze nagyon jó volt belelátni bizonyos fokig ezekbe a belső irányítási feladatokba.”

 

Ezúton is gratulálunk az elért eredményért!


15400942_1349630735082015_5644498910076665393_n

Események

Rendezvénynaptár *

 • április 27.
  14:00 - 16:00
  Szeretettel várunk minden, a Doktori Iskola iránt érdeklődőt csütörtökön 14 órára a KO Aulába. A tájékoztató témája: - milyen felvételi követelmények vannak? - hogyan épül fel a képzés ( tanórák, kutatás)? - miért hasznos nemzetközi konferenciákra járni, és hogyan támogatja mindezt a Doktori Iskola? - hogyan lehet szakcikkeket írni? - hogyan lehet megszerezni a doktori fokozatot? - hogyan alakul az ösztöndíj (első két évben 140.000 Ft, második két évben 180.000 Ft)? - milyen kiegészítő ösztöndíjak vannak (pl. PADS ösztöndíj programja)?
 • május 3.
  08:00 - 20:00
  A GTK és az ÁJTK hallgatóinak közös sportnapja
 • május 4.
  11:00 - 14:00
  Tantermi előadás: A gyógyszeripari innovációs folyamatok átalakulása Tudományos előadás: Az egyetemi technológia transzfer folyamatok átalakulása a tudásgazdaságban.
 • május 11.
  14:00 - 16:00
 • június 8.
  14:00 - 16:00